Grillowane Jamajskie Szarpane Pałki Perkusyjne

Grillowane Jamajskie Szarpane Pałki Perkusyjne
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać grillowane jamajskie szarpane Pałki perkusyjne spróbować. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz podudzie z kurczaka, ocet winny, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jamajski Szarpany sos BBQ, Jamaican Jerked Tri-Tip with Coconut-Scallion Rice, oraz Jamaican Jerk Chicken Drumsticks.

Instrukcje

1
Cebulę, jalapeo, czosnek, imbir, sól, pieprz, cukier i ziele angielskie połączyć w robocie kuchennym. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
PieprzPieprz
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
W dużej miarce ubić sok pomarańczowy, ocet i sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodaj mieszaninę soku do robota kuchennego podczas pracy silnika; zmiksuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Umieścić kurczaka w 2 dużych woreczkach ziplock. Podzielić mieszankę jerk między worki i szczelnie je zamknąć. Obróć się, aby pokryć pałeczki perkusyjne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Umieścić w lodówce i pozostawić do marynowania przez co najmniej 30 minut lub do 24 godzin.
6
Rozgrzej grill gazowy do medium.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Wyjąć pałeczki z worków i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
8
Wlać mieszaninę jerk z worków ziplock do małej patelni. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty. Ruszty olejowe i grillowe pałeczki perkusyjne około 6 cali od źródła ciepła, obracając i szczotkując często mieszanką jerk, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część pałeczki perkusyjnej osiągnie 77°, a kurczak nie jest już różowy w kości, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MięsoMięso
KościKości
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Torby ZiplocTorby Ziploc
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
9
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn