Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać grillowane jamajskie szarpane Pałki perkusyjne spróbować. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz podudzie z kurczaka, ocet winny, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jamajski Szarpany sos BBQ, Jamaican Jerked Tri-Tip with Coconut-Scallion Rice, oraz Jamaican Jerk Chicken Drumsticks.
Instrukcje
1
Cebulę, jalapeo, czosnek, imbir, sól, pieprz, cukier i ziele angielskie połączyć w robocie kuchennym. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Angielskie
Czosnek
Imbir
Cebula
Pieprz
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
2
W dużej miarce ubić sok pomarańczowy, ocet i sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Sos Sojowy
Ocet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Trzepaczka
3
Dodaj mieszaninę soku do robota kuchennego podczas pracy silnika; zmiksuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
4
Umieścić kurczaka w 2 dużych woreczkach ziplock. Podzielić mieszankę jerk między worki i szczelnie je zamknąć. Obróć się, aby pokryć pałeczki perkusyjne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
5
Umieścić w lodówce i pozostawić do marynowania przez co najmniej 30 minut lub do 24 godzin.
6
Rozgrzej grill gazowy do medium.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
7
Wyjąć pałeczki z worków i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
8
Wlać mieszaninę jerk z worków ziplock do małej patelni. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty. Ruszty olejowe i grillowe pałeczki perkusyjne około 6 cali od źródła ciepła, obracając i szczotkując często mieszanką jerk, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część pałeczki perkusyjnej osiągnie 77°, a kurczak nie jest już różowy w kości, około 40 minut.