Grillowane gruszki z bitym miodem greckim jogurtem i prażonymi migdałami
Grillowane gruszki z bitym miodem greckim jogurtem i prażonymi migdałami mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jeśli masz grecki jogurt, miód, gruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1346 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane nektaryny z miodowo-pomarańczową ricottą bita śmietana i prażone migdały, Zdrowe i pyszne: gruszki gotowane na cydrze z jogurtem i prażonymi migdałami, oraz Prażone śliwki z greckim jogurtem, miodem i migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij jogurt, miód i wanilię w blenderze, mini-prep robocie kuchennym lub mikserem elektrycznym, aż będzie kremowy, gładki i błyszczący, o 2 protokół.
Przenieść go do małej miski i przechowywać w lodówce podczas przygotowywania innych składników.Toast migdały na blasze do pieczenia w temperaturze 177° w piekarniku lub piekarniku regularnym, aż będą pachnące, o 5 protokół. Miej na nie oko, żeby się nie poparzyły!Rozgrzej grill panini do wysokości (lub najwyższego ustawienia temperatury).Pokrój każdą gruszkę na pół wzdłuż i usuń rdzeń (łatwym sposobem jest wyjęcie rdzenia łyżeczką z zestawu łyżek miarowych).
Posmaruj trochę masła na wycięte boki.
Umieść gruszki, przycięte bokiem do dołu, na grillu i zamknij pokrywkę tak, aby delikatnie spoczywała na gruszkach. Grilluj, aż pojawią się ciemne ślady grilla i poczujesz zapach palonego karmelu, około 3 minuty.
Przenieść gruszki do poszczególnych misek lub kieliszków do martini. Na wierzch polać kilkoma łyżkami jogurtu ubitego miodem, posypać kilkoma prażonymi migdałami i skropić miodem.