Grillowane brzoskwinie i Ricotta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanych brzoskwiń i Ricottanu. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.3 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 225 fanów. Jeśli masz masło, cukier, ricottę z mleka owczego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Grillowane brzoskwinie z lawendowym miodem bita Ricotta, Grillowane brzoskwinie i buraki z miodowym Ricottanem i miętą, oraz Duraznos al Grill con Requeson (grillowane brzoskwinie z serem Ricotta).
Instrukcje
Rozgrzej grill gazowy lub węglowy do średniej wysokości lub umieść patelnię grillową na średnim ogniu.
Rozłóż masło na każdej połówce brzoskwini.
Grillować brzoskwinie, płaskie boki w dół, aż do rozgrzania, o 4 protokół.
Tymczasem doprowadzić 1/2 szklanki wody do wrzenia.
Wlać cukier i miód i mieszać, aż cały cukier się rozpuści.
Połówki brzoskwini podawać z obfitymi łyżkami ricotty w centrach i skropić syropem cukrowym.
Dla jeszcze prostszej wersji, top brzoskwinie i ricotta z niektórych drizzles miodu i trochę popękanego czarnego pieprzu zamiast syropu cukrowego.