Grillowana łopatka wieprzowa na grillu gazowym

Grillowana łopatka wieprzowa na grillu gazowym
Grillowana łopatka wieprzowa na grillu gazowym jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 597 kalorii, 51g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 1021 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Jeśli masz chipotle chile proszku, czosnek w proszku, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wieprzowina na grillu gazowym-nie tak mocno, Grillowane Łopatki Wieprzowe (Boston Butt), oraz Szałwia i tymianek wędzony indyk na gazowym grillu.

Instrukcje

1
Przygotuj Masaż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
2
Wymieszać wszystkie składniki do rub razem, rozbijając wszelkie grudki. Posmakuj rub podczas przygotowywania i sprawdź, czy podoba Ci się smak, dostosuj odpowiednio.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
3
Pocierać pieczeń z rub. Rozpakuj pieczeń wieprzową i umieść ją na papierze rzeźniczym lub na patelni do pieczenia, coś, co może złapać rub. Z (czyste) ręce pracy mieszaninę rub do łopatki wieprzowej na całym, w tym wewnątrz żadnych szczelin można znaleźć w pieczeń bez kości, gdzie kość była. Bądź hojny z ilością rub.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Zawiń go w papier rzeźniczy lub zawiń w plastik i umieść na patelni (aby złapać jakikolwiek płyn, który może kapać), i przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Namoczyć zrębki. Weź 3 lub 4 duże garści zrębków (hickory, Dąb, jabłko lub inne drewno owocowe) i umieść je w misce i przykryj wodą, aby moczyć je na noc (można również zrobić na godzinę przed użyciem).
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Myślę, że to pomaga mieć mieszankę rozmiarów, od małych chipów do większych (1-cal x 2-cal) kawałki. Mniejsze żetony szybciej się palą, ale szybciej się wypalą. Większe kawałki potrwają dłużej, aby złapać, ale trwają długo, gdy mniejsze żetony się wypaliły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1
Doprowadzić schłodzoną pieczeń do temperatury pokojowej. 1 do 2 godzin przed rozpoczęciem grilla wyjmij wieprzowinę z lodówki, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
2
Teraz, jeśli zapomnisz to zrobić, co zrobiłem, nadal możesz iść do przodu i grillować. Pewnie i tak skończysz w piekarniku. To zajmie tylko trochę dłużej, aby gotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania
3
Przygotuj grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjmij jeden z rusztów. To będzie twoja "gorąca" strona, gdzie trafią zrębki. Druga strona grilla będzie "chłodna" strona, a gdzie mięso będzie, z dala od bezpośredniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
W zależności od struktury grilla, możesz usunąć "pasek Smakowy", cienki metalowy kawałek z dużą ilością otworów, który znajduje się nad palnikiem. Zrębki będą łatwiej palić, jeśli będą leżeć w (ognioodpornym metalowym lub foliowym) pojemniku bezpośrednio na palniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Umieść tacę z wodą na grillu: jeśli jest miejsce na grillu, umieść małą aluminiową tacę z wodą na grillu, aby zmniejszyć ciepło i pomóc utrzymać pieczeń przed zbyt suchym. Dobre miejsce na umieszczenie tego jest na górnym stojaku, jeśli grill ma jeden.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Zapal grilla. Utwórz dwuwarstwową łódź z folii aluminiowej z garścią lub dwoma wilgotnymi wiórami drzewnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Umieść Łódź bezpośrednio na palniku po" gorącej " stronie grilla, jeśli możesz (w przeciwnym razie umieść na pasku smakowym). Włącz grilla na średni płomień, przykryj grill i pozwól mu się nagrzać, aż zrębki zaczną palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Albo zobaczysz dym wydobywający się z grilla, albo jeśli podniesiesz pokrywę, zobaczysz dym wydobywający się z drewnianej łodzi. Powinieneś zobaczyć i powąchać dym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Będziesz uzupełniać zrębki okresowo przez następne kilka godzin, więc włóż więcej suchych zrębków do wody, aby w razie potrzeby moczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
11
Gotować pieczeń na chłodnej stronie grilla, tłuszczu side up: gdy grill jest palenie, umieścić pieczeń na ruszcie grilla na chłodnej stronie grilla, z dala od bezpośredniego ciepła. Jeśli grill ma gorące miejsce, umieść pieczeń z dala od niego. Jeśli do mięsa jest tłusta strona, połóż tę stronę do góry; tłuszcz będzie renderować w czasie i baste wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Przykryj grill, obniż płomień i pozwól rozpocząć gotowanie. Temperatura, którą chcesz utrzymać, to 107°. staraj się utrzymywać ją blisko tej temperatury, w zakresie od210 do240. Jeśli temperatura pójdzie zbyt wysoka, pieczeń może wyschnąć. Jeśli jest za niska, gotowanie zajmie wieczność.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
13
Utrzymuj dym i temperaturę 107°. To jest najtrudniejsza część. Będziesz chciał utrzymać dym w grillu przez co najmniej 4 godziny (6 godzin na większą pieczeń). Będziesz również chciał utrzymać temperaturę gotowania około 225°. Więc musisz sprawdzić grill!
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
14
Sprawdź, czy temperatura jest utrzymywana między 99° A240 i sprawdź, czy wióry nadal wytwarzają dym, co pół godziny. Około raz na godzinę prawdopodobnie będziesz musiał uzupełnić łódź z wiórów o więcej wiórów drewnianych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
15
Oprzyj się pokusie otwierania grilla częściej niż raz na godzinę. Za każdym razem, gdy otworzysz grill, temperatura wewnątrz spada i zwiększasz ogólny czas gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
16
Znalazłem najlepszy sposób na sprawdzenie temperatury, ponieważ nie mam miernika w samym grillu, jest umieszczenie natychmiastowego termometru do odczytu mięsa w otworze w kapturze po stronie mięsa (chłodnej) grilla i po prostu sprawdzaj to. Upewnij się, że końcówka sondy nie dotyka samego mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
17
Chcesz uniknąć zbyt częstego otwierania maski, ponieważ za każdym razem, gdy to robisz, tracisz ciepło. Oczywiście, jeśli grill gazowy zrobi się zbyt gorący, otwarcie okapu może szybko go ochłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
18
Spodziewaj się minimalnego czasu gotowania, jeśli byłeś sumienny w utrzymaniu 225 ° F, 90 minut na Funt. Więc jeśli gotujesz 4 Funt pieczeń, całkowity czas gotowania będzie co najmniej 6 godzin (i łatwo więcej). 8 Funt pieczeń zajmie co najmniej 12 godzin czasu gotowania.
19
Jeśli chcesz gotować 8 funtów barku wieprzowego szybciej, polecam począwszy od dwóch 4 Funt pieczenia, rozmieszczone na grillu kilka centymetrów od siebie, który będzie gotować w zaledwie trochę więcej czasu niż 8 Funt pieczeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
20
Przesuń pieczeń: po 2 lub 3 godzinach, podczas jednego z godzinnego otwarcia grilla, aby odświeżyć wióry, przesuń pieczeń tak, aby strona, która była najbliżej ciepła, była teraz najdalej od ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
21
Sprawdź temperaturę wewnętrzną mięsa. Po około 5 godzinach zacznij przyjmować wewnętrzną temperaturę wieprzowiny: możesz ją zjeść w temperaturze 74°, ale jeśli robisz wieprzowinę, mięso musi być idealnie 195 ° F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina CiągniętaWieprzowina Ciągnięta
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
22
Zdjąć z ognia, odstawić na odpoczynek: gdy mięso osiągnie 91°, zdjąć z ognia, namiot luźno folią na desce do krojenia (aby złapać soki) i pozostawić na co najmniej 30 minut, a najlepiej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
23
Jeśli po 6 godzinach gotowania, jeśli mięso nie osiągnęło temperatury wewnętrznej 195° (zwykle po 6 godzinach, temperatura wewnętrzna na moich pieczeniach wynosi około 155 ° F), moja rekomendacja jest, aby usunąć go z grilla i zakończyć w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania
24
Aby zakończyć w piekarniku, owinąć pieczeń w folię aluminiową, aby zapobiec wyschnięciu w piekarniku,i umieścić go na patelni, w piekarniku 149°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania
25
Gotuj, aż wewnętrzna temperatura pieczenia osiągnie 91°. jeśli początkowa wewnętrzna temperatura mięsa wynosi150 lub więcej, może to potrwać od godziny do dwóch godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
26
Gdy osiągnie temperaturę, wyjmij pieczeń z piekarnika i pozostaw na co najmniej 30 minut, do godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania
27
Ciągnij wieprzowinę. Wyciągnij wieprzowinę z 2 widelcami. Dopiero teraz dodajesz do mięsa dowolny sos barbecue (i nagromadzone soki). Najpierw spróbuj! Może w ogóle nie potrzebować sosu, a jeśli tak, dodaj tylko trochę na raz. Jednym z największych grzechów grilla jest przesuszenie idealnie dobrego mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
28
Podawać na bułce z sosem lub bez, z surówką lub bez. Świetne również z grillowanym lub surowym ananasem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Do 8 śliwekDo 8 śliwek

Składniki

2kilogramypieczeń barku wieprzowego, najlepiej Boston butt, bez kości lub z kością (można łatwo zrobić dwa 4 Funt pieczenia w mniej więcej tyle samo czasu, jeśli grill jest wystarczająco duży, aby pomieścić je oba)pieczeń barku wieprzowego, najlepiej Boston butt, bez kości lub z kością (można łatwo zrobić dwa 4 Funt pieczenia w mniej więcej tyle samo czasu, jeśli grill jest wystarczająco duży, aby pomieścić je oba)1Średnia żółta cebula, posiekanazrębki, hickory, Dąb, jabłko lub inne drewno owocowezrębki, hickory, Dąb, jabłko lub inne drewno owocowe2(zima)brązowy cukier, pakowanybrązowy cukier, pakowany2(zima)cukier białycukier biały2(zima)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony2(może być lub przeglądać)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki2(może być lub przeglądać)chipotle chile proszekchipotle chile proszek2(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)(duża tuba)(duża tuba)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno zmielony czarny pieprzdrobno zmielony czarny pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)11 funt cukinii,cayennecayenne1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone oreganosuszone oregano11 funt cukinii,rozmaryn suchy (lub świeży, drobno mielony)rozmaryn suchy (lub świeży, drobno mielony)1(może być lub przeglądać)sucha szałwiasucha szałwia0(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Łopatka wieprzowa w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Agua De Piedra Gran Seleccion Malbec z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Agua de Piedra Gran Seleccion Malbec
Agua de Piedra Gran Seleccion Malbec
Gęste smaki ciemnej śliwki i czekolady, warstwowe z prażonym dębem i aksamitnym wykończeniem, które utrzymuje się i utrzymuje. Dobrze komponuje się z grillowanym mięsem, średnim lub mocnym serem lub po prostu samodzielnie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia49
Magazyn