Grillowana Pizza Hawajska
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj grillowanego hawajskiego Pizzana. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 637 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,17 USD za porcję. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz delikatesową szynkę, ciasto do pizzy, ser cheddar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ananasa można śledzić to danie główne z Babeczki Ananasowe jako deser. Czwarty Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 44%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Pikantna Pizza Hawajska Grillowany Ser, Hawajska Pizza Grillowana Kanapka Z Serem # SundaySupper, oraz Hawaiian Pizza Dipping Sauce for Pizza Rolls® podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do medium. Uformuj każdy kawałek ciasta na pizzę w kulkę.
Skropić 1 łyżkę oliwy z oliwek na każdej z 2 oprawionych arkuszy do pieczenia, umieścić 1 kulkę ciasta na każdej blasze do pieczenia i obrócić, aby pokryć olejem.
Umieść metalowy stojak chłodzący do góry nogami na grillu prostopadle do rusztu (lub użyj kosza do grilla); posmaruj półkę pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. Pracując partiami, grilluj ananasa, szalotki i szynkę, obracając w razie potrzeby, aż lekko zwęglone, 5 do 8 minut na partię; przenieść na talerz, jak każda partia jest wykonywana.
W razie potrzeby pokrój plastry szynki na pół. Używając szczypiec, wyjmij stojak chłodzący z grilla. Poklepać i rozciągnąć lub zwijać każdą kulkę ciasta w około 8 na 12-calowy owal. Ostrożnie umieścić każdy kawałek ciasta bezpośrednio na grillu i gotować aż zaznaczone i złoty, około 5 minut. Odwróć skórki i wyrównaj równomiernie serem, szynką, szalotką i ananasem. Kontynuuj grillowanie, aż ser się topi i skórka jest gotowana przez około 6 minut. (Jeśli skórka zbyt szybko się brązowieje, przesuń pizze na zewnętrzną krawędź grilla.)
Przełóż pizzę na deskę do krojenia i pokrój na kawałki.
Zdjęcia: Antonis Achilleos