Grillowana makrela z sałatką z pomarańczy, chilli i rukoli

Grillowana makrela z sałatką z pomarańczy, chilli i rukoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj grillowanej makreli z sałatką z pomarańczy, chilli i rukoli. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 632 kalorie. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 50 osób było pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Jeśli masz pieprz, chili, makrela i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Pieprzowa makrela, Nowa sałatka z ziemniaków i rukoli, Szafranowa Pomarańczowa Sałatka Z Makreli, oraz Sałatka z wędzonej makreli, pomarańczy i kuskusu.

Instrukcje

1
Drobno zmiażdżyć ziarna pieprzu i kolendry razem za pomocą tłuczka i zaprawy. Zetrzeć skórkę z połowy pomarańczy i wymieszać z mieszanką pieprzu z połową posiekanego chilli. Lekko ukoś skórę makreli i naciśnij pikantną, pieprzną mieszankę na rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
MakrelaMakrela
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Podgrzej grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Do sałatki posegreguj pomarańcze. Najpierw pokrój górną i dolną część pomarańczy, a następnie odetnij skórkę i każdy biały rdzeń za pomocą małego, ostrego noża. Trzymając każdą pomarańczę nad miską, aby złapać cały sok, ściąć po obu stronach każdego segmentu, aby go uwolnić, a następnie wycisnąć muszle, aby uwolnić dodatkowy sok. Odmierz 4 łyżki tego soku do małej miseczki i wymieszaj z musztardą, miodem i pozostałym chilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Grilluj makrelę, skórkę do góry, przez 4 minuty lub do momentu, gdy będzie chrupiąca i ugotowana. Tymczasem liście sałaty podzielić między 4 talerze i rozsypać z pomarańczowymi segmentami i pokrojoną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
MakrelaMakrela
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Skropić sosem chilli orange i top z grillowaną makrelą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakrelaMakrela
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek

Polecane wino: Pinot Grigio, Sparkling Rose, Viognier

Pinot Grigio, Sparkling rosé i Viognier to świetny wybór dla makreli. Silnie aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak makrela, dobrze łączą się z tymi chrupiącymi winami białymi i winem musującym, nawet różowym. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn