Grillowana makrela z sałatką z pomarańczy, chilli i rukoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj grillowanej makreli z sałatką z pomarańczy, chilli i rukoli. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 632 kalorie. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 50 osób było pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Jeśli masz pieprz, chili, makrela i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Pieprzowa makrela, Nowa sałatka z ziemniaków i rukoli, Szafranowa Pomarańczowa Sałatka Z Makreli, oraz Sałatka z wędzonej makreli, pomarańczy i kuskusu.
Instrukcje
Drobno zmiażdżyć ziarna pieprzu i kolendry razem za pomocą tłuczka i zaprawy. Zetrzeć skórkę z połowy pomarańczy i wymieszać z mieszanką pieprzu z połową posiekanego chilli. Lekko ukoś skórę makreli i naciśnij pikantną, pieprzną mieszankę na rybę.
Do sałatki posegreguj pomarańcze. Najpierw pokrój górną i dolną część pomarańczy, a następnie odetnij skórkę i każdy biały rdzeń za pomocą małego, ostrego noża. Trzymając każdą pomarańczę nad miską, aby złapać cały sok, ściąć po obu stronach każdego segmentu, aby go uwolnić, a następnie wycisnąć muszle, aby uwolnić dodatkowy sok. Odmierz 4 łyżki tego soku do małej miseczki i wymieszaj z musztardą, miodem i pozostałym chilli.
Grilluj makrelę, skórkę do góry, przez 4 minuty lub do momentu, gdy będzie chrupiąca i ugotowana. Tymczasem liście sałaty podzielić między 4 talerze i rozsypać z pomarańczowymi segmentami i pokrojoną szalotką.
Skropić sosem chilli orange i top z grillowaną makrelą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Sparkling Rose, Viognier
Pinot Grigio, Sparkling rosé i Viognier to świetny wybór dla makreli. Silnie aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak makrela, dobrze łączą się z tymi chrupiącymi winami białymi i winem musującym, nawet różowym. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.