Grillowana kukurydza na kolbie z masłem BBQ
Grillowana kukurydza na kolbie z masłem BBQ może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 541 kalorii, 7G białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz proszek ancho chile, olej canolan, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Włoski Grillowany kurczak z grilla, Grillowana kukurydza na kolbie z masłem BBQ, oraz Grillowana kukurydza z masłem Herbed dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Dodaj cebulę i gotować do miękkości, 2 do 3 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Dodaj proszek ancho, papryka, kminek i cayenne i gotować przez 1 minutę.
Dodaj 1/2 szklanki wody i gotuj, aż mieszanina zgęstnieje i woda się zmniejszy.
Umieść masło w robocie kuchennym, dodaj mieszankę przypraw i sos Worcestershire i procesu, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem, zeskrobać mieszaninę do małej miski, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, aby umożliwić smaki do stopienia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem i rozprowadzić masło na kukurydzy na gorąco.
Rozgrzać grill do średniej.
Pociągnij zewnętrzne łuski w dół ucha do podstawy. Usuń jedwab z każdego ucha kukurydzy ręcznie. Złóż łuski z powrotem na miejsce i związać końce razem z sznurkiem kuchennym.
Umieść kłosy kukurydzy w dużej misce z zimną wodą z 1 łyżką soli na 10 minut.
Wyjąć kukurydzę z wody i otrząsnąć nadmiar.
Umieść kukurydzę na grillu, zamknij pokrywę i grilluj przez 15 do 20 minut, obracając co 5 minut, lub do momentu, gdy ziarna będą miękkie po przekłuciu nożem do parkowania.
Usuń łuski i jedz na kolbie lub usuń ziarna.
Jak usunąć ziarna kukurydzy z kolby: aby usunąć ziarna z kolb kukurydzy surowej lub gotowanej, stań kolbę pionowo na końcu łodygi na dużej patelni, trzymając czubek palcami.
Wytnij boki kolby ostrym nożem do parkowania, uwalniając jądra bez cięcia w kolbę. Uruchom tępą krawędź noża w dół kolby, aby uwolnić pozostałą kukurydzę i płyn.