Greckie Danie Z Krewetek Z Santorini
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać Greckie krewetki z Santorini spróbować. To danie główne ma 761 kalorii, 71g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 15,19 zł za porcję. 26 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, ser feta, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Greckie Danie Z Krewetek Z Santorini, Santorini Sunrise, oraz Jedno Danie Grecka Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać czosnek, posiekaną natkę pietruszki, pomidory i wino. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować przez 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C).
Wymieszać krewetki w sosie pomidorowym i gotować przez 2 minuty; zdjąć z ognia.
Wlać mieszaninę krewetek do płytkiego naczynia do pieczenia i posypać pokruszonym serem feta.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż feta zmięknie i krewetki nie są już przezroczyste, 45 minut do 1 godziny. Wycisnąć połówki cytryny nad krewetkami i udekorować gałązkami pietruszki, aby służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym.
Alzacki-inspirowany nutami limonki, zielonego jabłka,białego kwiatu i kamienia. Po nosie są smaki gruszki Anjou, białej nektaryny icitrusu. Żywa i rześka kwasowość równoważy to średnio mocne wino i przenosi je przez utrzymujące się wykończenie.
Alsatian-inspired with notes of lime, green apple, white flower and wetstone. Following the nose are flavors of Anjou pear, white nectarine andcitrus. The vibrant and crisp acidity balances out this medium bodied wineand carries it through the lingering finish.