Grecki Chleb Wielkanocny (Lambropsomo)

Grecki Chleb Wielkanocny (Lambropsomo)
Grecki chleb wielkanocny (Lambropsomo) może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 357 kalorii, 11g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, ziele angielskie, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grecki Chleb Wielkanocny, Grecki Chleb Wielkanocny, oraz Grecki chleb wielkanocny-Tsoureki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na małej patelni lekko zmiażdżyć nasiona anyżu i ziele angielskie drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietanaDo Wyboru Lody Lub Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj 1/4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Zdjąć z ognia i niech strome 15 do 30 minut, a następnie wlać przez drobny sitko druciane; rezerwy cieczy i wyrzucić przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
W innej małej patelni na średnim ogniu, połączyć masło, mleko i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Podgrzać tylko do ogrzania (110; masło nie musi się całkowicie rozpuścić). Wymieszać z cukrem. Temperatura może nadal rosnąć nawet od ciepła; jeśli robi się zbyt gorąco, ostudzić przed dodaniem do mieszaniny drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
6
Na dnie dużej miski połączyć drożdże i 1/4 szklanki ciepłej (11
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
wodę; odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
8
Rezerwa 1 łyżka ubitych jaj; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
9
Dodać pozostałe ubitych jaj, przyprawy wlewu wody i mieszaniny masła do mieszaniny drożdży; mieszać aż dobrze wymieszane. Wymieszać 2 szklanki mąki. Z wytrzymałym mikserem elektrycznym ręcznym lub stojącym na średniej prędkości, ubijaj, aż ciasto będzie rozciągliwe, od 6 do 10 minut, skrobając je, jeśli wzrośnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda W InfuzjiWoda W Infuzji
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Jeśli używasz wytrzymałego miksera z hakiem do ciasta, ubijaj w 2 1/4 więcej szklanek mąki na niskiej prędkości, aż dobrze się wymieszasz. Następnie ubić na średniej prędkości, stopniowo dodając tylko tyle pozostałej 3/4 szklanki mąki potrzebne, aż ciasto jest gładkie i nie lepkie, 6 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Jeśli ugniatanie ręcznie, drewnianą łyżką, wymieszać w 2 1/4 więcej szklanek mąki, aż do wymieszania. Pył pokładzie obficie z niektórych pozostałych 3/4 szklanki mąki. Zeskrobać ciasto na desce i zagnieść, dodając tylko tyle pozostałej mąki potrzebne, aby zapobiec przyklejaniu, aż ciasto będzie gładkie i nie lepkie, 10 do 15 minut. Powrót ciasta do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Przykryj miskę folią i niech ciasto wyrośnie w ciepłym (70 do 8
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
miejsce do podwojenia, 1 1/2 do 2 godzin.
14
Rozgrzej piekarnik do 350 (325 dla ciepła konwekcyjnego). Dziurkuj ciasto i krótko zagniataj na lekko posypanej mąką desce, aby uwolnić powietrze. Kształt do gładkiej rundy i miejsce w masle 10-calowy sernik patelni z wymiennym obręczy co najmniej 2 cale wysokości; naciśnij ciasto lekko wypełnić patelni. Ustaw 1 ugotowane na twardo jajko w środku i 4 jajka wokół krawędzi, w punktach krzyża. Przykryj patelnię lekko folią i pozwól wznieść się w ciepłym (70 do 8
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
15
miejsce tylko do prawie dwukrotnie, 35 do 50 minut.
16
Pieczywo posmarować roztrzepanym jajkiem i równomiernie posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
17
Piec, aż chleb jest bogato rumiane i drewniane szaszłyki wstawione w centrum wychodzi czysty, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
18
Ostudzić na stojaku około 10 minut, a następnie uruchomić nóż wokół obręczy patelni i usunąć; usunąć dno patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
19
Niech chleb ostygnie na stojaku co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
20
Pokroić w kliny, aby służyć.

Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero

Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero są świetnym wyborem dla greka. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Jedno wino można spróbować Skouras Saint George Agiorgitiko. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Skouras Saint George Agiorgitiko
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Magazyn