Granita rabarbarowa, truskawkowa i Tymiankowa

Granita rabarbarowa, truskawkowa i Tymiankowa
Jeśli 46 centów za porcję wodospady w budżecie, rabarbar, truskawka i tymianek Granita może być doskonałym bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 73 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, rabarbar, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Rabarbar Truskawkowa Granita, Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, oraz Rabarbar Lambrusco Granita dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć 3/4 szklanki wody i cukru w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z rabarbarem i tymiankiem; powrócić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 8 minut lub aż rabarbar jest miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RabarbarRabarbar
CukierCukier
TymianekTymianek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieść patelnię w dużej misce wypełnionej lodem na 10 minut lub do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając. Wyrzucić gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
3
W blenderze umieścić mieszaninę rabarbaru, truskawek i soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
RabarbarRabarbar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wlać mieszaninę do 8-calowego kwadratowego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia. Przykryć i zamrozić do częściowego zamrożenia (około 1 godziny). Zeskrobać widelcem, zgniatając wszelkie grudki. Zamrażać, skrobać widelcem co godzinę, 4 godziny lub do całkowitego zamrożenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn