Granita rabarbarowa, truskawkowa i Tymiankowa
Jeśli 46 centów za porcję wodospady w budżecie, rabarbar, truskawka i tymianek Granita może być doskonałym bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 73 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, rabarbar, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Rabarbar Truskawkowa Granita, Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, oraz Rabarbar Lambrusco Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 3/4 szklanki wody i cukru w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z rabarbarem i tymiankiem; powrócić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 8 minut lub aż rabarbar jest miękki.
Umieść patelnię w dużej misce wypełnionej lodem na 10 minut lub do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając. Wyrzucić gałązki tymianku.
W blenderze umieścić mieszaninę rabarbaru, truskawek i soku z cytryny.
Wlać mieszaninę do 8-calowego kwadratowego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia. Przykryć i zamrozić do częściowego zamrożenia (około 1 godziny). Zeskrobać widelcem, zgniatając wszelkie grudki. Zamrażać, skrobać widelcem co godzinę, 4 godziny lub do całkowitego zamrożenia.