Gołąbki duszone
Duszone gołąbki wymagają ok. 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 395 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jeśli masz seler kij, basmati i ryż, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 23 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest dobre. Spróbuj Guinness Braised Short rib Tacos z Guinness Braised Cabbage, Gołąbki / Gołąbki / Gołąbki, oraz Kapusta Duszona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Usunąć twardą centralną łodygę z liści kapusty. Doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody, dodać kapustę, a następnie gotować przez zaledwie 1-2 minuty, aż liście zaczną więdnąć.
Odcedzić i odświeżyć pod zimną bieżącą wodą.
Dobrze odcedzić, a następnie osuszyć ręcznikiem.
Rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę, a następnie smażyć przez 5 minut, aż lekko zbrązowieje.
Dodać rozmaryn i seler, a następnie gotować 8 min więcej. Wmieszaj ryż, a następnie gotuj przez około minutę, aż ziarna będą błyszczały.
Zdjąć z ognia, wymieszać z kasztanami i żurawiną, a następnie doprawić.
Łyżka trochę farszu na liść kapusty, zwinąć i złożyć po bokach, aby zamknąć nadzienie. Włożyć jedną warstwę do dużego, naoliwionego, płytkiego naczynia żaroodpornego z łącznikiem pod spodem. Wypełnij pozostałe liście w ten sam sposób.
Wymieszać bulion, ocet i miód, a następnie zalać kapustą. Naczynie szczelnie przykryć folią, piec 1 godz., odsłaniać, następnie gotować przez kolejne 15 min.