Gotowany Halibut z fasolką szparagową i czerwonymi ziemniakami
Gotowany Halibut z fasolką szparagową i czerwonymi ziemniakami to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Na 8,42 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka ziemniaków, sól koszerna, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pierś z kurczaka z fasolką szparagową i ziemniakami, Rolada z kraba halibuta z sosem śmietanowym cytrynowym, fasolką szparagową i ziemniakami pieczonymi truflami, oraz Kurczak gotowany z pomidorami, oliwkami i fasolką szparagową.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku z wystarczającą ilością zimnej wody, aby pokryć je o 2 cale.
Dodać 2 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż prawie przetargu widłowego, o 15 protokół.
Dodać fasolkę szparagową i gotować 5 minut więcej, aż po prostu miękkie.
Odcedzić i odstawić. W tym samym garnku roztopić masło na małym ogniu ze szczypiorkiem, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Ćwiartować ziemniaki i zwrócić je do garnka z fasolką szparagową. Delikatnie wymieszać, aby połączyć. Przyprawić rybę pozostałą solą i pieprzem i umieścić na dużej patelni.
Wlej tyle wina, aby dotrzeć do połowy boków ryby. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gotować 6 do 8 minut, pod przykryciem, aż ryba będzie nieprzezroczysta.
Podawać z fasolą i ziemniakami. Łyżka dodatkowego masła szczypiorkowego na wierzchu ryby.Wskazówka: możesz zastąpić halibuta dowolną twardą białą rybą, taką jak miecznik. Filety powinny mieć grubość 1 cala.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.