Gotowane gruszki ze słodkim winem i owocowym konfetti
Gotowane gruszki ze słodkim winem i owocowym konfetti to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Na 4,11 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką gruszki anjou, laskę cynamonu, kiwi i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Gotowane gruszki ze słodkim winem i owocowym konfetti, Gotowane Gruszki Ze Słodkim Winem I Owocowym Konfetti, oraz Czerwone Wino Gotowane Gruszki.
Instrukcje
Używając melon baller, usuń rdzeń z dolnego końca gruszek.
Połącz wino, nektar gruszkowy i laskę cynamonu w dużym garnku. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Przynieś na wolnym ogniu.
Dodać gruszki (płyn powinien pokryć gruszki w połowie). Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; gotuj, aż gruszki będą miękkie, około 10 minut, obracając gruszki w połowie.
Przenieść gruszki i płyn do gotowania do dużej miski. Całkowicie fajne.
Spuścić płyn do kłusowania z powrotem do garnka.
Wymieszać 2 łyżki płynu z maranta w małej misce; powrót do garnka. Gotować, aż sos zgęstnieje i zmniejsza się do 2 szklanki, mieszając od czasu do czasu, o 12 protokół. SOS chłodny do temperatury pokojowej. (Gruszki i sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
SOS łyżka do 6 płytkich misek.
Na sosie umieścić gruszki.
Posypać gruszkami kiwi, kantalupę i truskawki.
Udekorować miętą i podawać.
W porcji: kalorie, 166; tłuszcz całkowity, 0; tłuszcze nasycone, 0; cholesterol,