Gomen Wat
Gomen Wat może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 70 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka soli, cebuli, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 88% to danie jest super. Podobne przepisy to Ye ' abesha Gomen (Collard Greens), Sałatka z kalafiora na ciepło (yabeba Gomen Seleta), oraz Zdrowe i pyszne: smażona sałata lodowa i kapusta smażona (Gomen).
Instrukcje
Umieść posiekane warzywa collard w garnku z 2 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż collards są miękkie, o 20 protokół.
Odcedzić, ale zarezerwować wodę do gotowania. Odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w garnku na średnim ogniu. Wymieszać w cebuli i gotować, aż tylko zaczyna się brązowy, o 10 protokół. Wymieszać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Dodać gotowane collards, 1 łyżka oliwy z oliwek, i zastrzeżone wody do gotowania. Dusić, odsłonięte, na średnim ogniu, aż ciecz prawie odparuje, 10 do 15 minut.
Dodaj plastry zielonego pieprzu, sok z cytryny, sól, kurkuma, papryka, ziele angielskie i korzeń imbiru. Gotować, aż papryka będzie miękka, o 5 protokół.