Glazurowany łosoś z suszonym wiśniowym ryżem szafranowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szkliwionego łososia z suszonym wiśniowym ryżem szafranowym. Na $5.2 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 535 kalorii, 41g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz wiśnie, pieprz, ryż instant i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Perski Pieczony kurczak z suszonym ryżem wiśniowo-szafranowym, Indyk szkliwiony wiśniami z suszonym farszem wiśniowo-jabłkowym, oraz Kolacja: Szafran smażony ryż z suszonymi morelami i migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej brojlery. Wyłożyć blachę do pieczenia folią i umieścić w brojlerze.
W małym rondlu, na średnim ogniu, połączyć koncentrat soku żurawinowego, konfitury wiśniowe i ocet balsamiczny. Gotować na wolnym ogniu, aż konserwy stopią się, o 2 do 3 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Tymczasem każdy filet z łososia przyprawiamy 1 łyżeczką cytrusowej przyprawy ziołowej.
Usuń blachę do pieczenia z broil i spryskać nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Umieść filety skórą na blasze do pieczenia. Broil przez 6 minut. Łyżka glazury na każdym filecie, top każdy z plasterkiem pomarańczy i dusić przez kolejne 2 protokół.
Podawać polane filety z łososia na gorąco udekorowane migdałami.
W średnim rondlu podgrzać bulion z kurczaka na średnim ogniu do gotowania na wolnym ogniu.
Dodaj, ryż, sól, pieprz i szafran.
Doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z wiśniami. Przykryj i włącz ciepło do niskiego poziomu. Gotować przez 5 do 7 minut, aż płyn zostanie wchłonięty.
Puch z widelcem do rozprowadzania szafranu i wiśni.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.