Gingered Fish
Gingered Fish może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Na 15,04 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 88g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 623 kalorie. Jeśli masz sherry, olej sezamowy, filety z soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez Recipezaar. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Spróbuj Gingered Fish, Gingered Fish from the Islands, oraz Herbata Piernikowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając wilgotnej gaznicy lub dłoni, wyciśnij starty imbir na małej misce zbierając sok z imbiru.
Połączyć 2 łyżki soku z imbiru, sos sojowy, sherry, sok z cytryny i cukru lub substytut cukru w dużej torbie do przechowywania żywności lub miski; dodać ryby, obracając lub delikatnie potrząsając płaszcz.Marynować w lodówce 20 minut, obracając ryby od czasu do czasu.
Wyjąć rybę z marynaty; wyrzucić marynatę.
Umieść rybę na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania i broil 3 minuty (nie obracać); olej szczotkować ryby i dusić dodatkową minutę lub aż ryby płatki łatwo podczas testowania widelcem.
Umieść rybę na poszczególnych talerzach i skropić pozostałą łyżkę soku z imbiru nad rybą; udekoruj szalotki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.