Giardiniera
Giardiniera może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 32 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz kalafior, sól koszerna, nasiona selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Giardiniera, Giardiniera, oraz Hot Giardiniera dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku przynieś 3 szklanki wody do wrzenia z octem, agawą, liściem laurowym, nasionami selera, nasionami kopru włoskiego i solą.
Gdy solanka się zagotuje, dodaj warzywa i wróć do wrzenia.
Wyjąć z ognia i pozostawić warzywa i solankę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Odcedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach, zbierając ciecz w pojemniku poniżej. Wyrzucić liść laurowy i przenieść marynowane warzywa do 3 kufli (500 ml) sterylizowanych szklanych słoików z ciasno dopasowanymi pokrywkami.
Wlać zarezerwowaną mieszaninę octu na warzywa. Jeśli płyn nie dotrze do słoików, dodaj trochę dodatkowej wody lub octu. Marynowane warzywa będą przechowywane w lodówce do 2 tygodni.