Genueńska Zupa Jarzynowa

Genueńska Zupa Jarzynowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj genueńskiej zupy jarzynowej. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 384 kalorie, 12g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.83 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz fasolę, pomidory z puszki, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Genueński Condijun, Minestron Genueński, oraz Gąbka Genueńska dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Sortuj fasolę lima, odrzucając gruz. Wypłukać fasolę, umieścić w 3-do 4-quart patelni i dodać 1 1/2 kwarty wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zdjąć z ognia i odstawić na co najmniej 1 godzinę lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
2
Fasolę odsączyć, dodać 1 1/2 litra wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będą miękkie do ugryzienia, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
3
Fasola odwadniająca; zapas płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
4
W międzyczasie przyciąć i wyrzucić koniec łodygi i twardą zieloną górę z poru; odkleić i wyrzucić twardą zewnętrzną warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
5
Por przeciąć na pół wzdłuż i przytrzymać pod zimną bieżącą wodą, przerzucając warstwy, aby dobrze spłukać. Cienko pokroić w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
6
W 8-do 10-quart patelni na średnim ogniu, często mieszać pancetta w 2 łyżki oliwy z oliwek tylko do kuleją, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
7
Dodaj por, cebulę, seler i pietruszkę; mieszać często na średnim ogniu, aż warzywa zaczną brązowieć, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(bez Dodatku Masła I Mleka)(bez Dodatku Masła I Mleka)
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
8
Na patelni, dodać 2 1/2 szklanki zastrzeżone Bean gotowania płynu (z wyjątkiem pozostałej do innych zastosowań lub wyrzucić), odsączone fasoli, bulion, pomidory z sokiem, ziemniaki, i marchew. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
9
Dodaj kapustę, boćwina, fasola szparagowa, i cukinia; przykryć i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie warzywa będą bardzo miękkie do ugryzienia, 20 do 25 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
(bez Dodatku Masła I Mleka)(bez Dodatku Masła I Mleka)
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
10
Zupa Chochla równo do misek; łyżka 1 łyżka oliwy z oliwek i około 1/2 łyżki pesto alla genovese w każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Grzanki, Do DekoracjiGrzanki, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
ChochlaChochla
11
Podawać z pozostałym pesto oraz solą i pieprzem, aby dodać do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn