Garnki czekoladowo-miętowe de Crème
Czekoladowo-miętowe garnki de Crème to bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 506 kalorii, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz czekoladowo-miętowe gałązki, bitą śmietanę, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Garnki czekoladowe de Crème, Garnki czekoladowe de Crème, oraz Garnki czekoladowe de Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej śmietanę, mleko i miętę w średnim garnku na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie się gotować.
Zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić strome około 2 godzin.
Zestaw 8 ramekinów (4 oz. każdy) w dużej patelni lub naczyniu do pieczenia.
Podgrzać mieszankę śmietany na wolnym ogniu; przecedzić do średniej miski.
W dużej misce ubić cukier i żółtka. Powoli dodawać śmietanę do mieszanki żółtkowej, stale ubijając.
Wlać mieszaninę do ramekinów, dzieląc równomiernie. Napełnij patelnię gorącą wodą, aż osiągnie połowę boków ramekinów.
Przykryj patelnię folią i piecz do momentu, aż krem się ustawi i lekko wymieszaj w środku, około 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić do gorącej wody 30 minut.
Przełożyć ramekiny na blachę do pieczenia, przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny i do 3 dni.
Podawać z bitą śmietaną, świeżymi liśćmi mięty i wiórkami czekoladowymi.