Galaretka Miętowa

Galaretka Miętowa
Need a bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przyprawy? Galaretka miętowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 43 kalorie. Ten przepis służy 40 i kosztuje 27 centów za porcję. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz tartą jabłkę, ocet, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 91 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Mojito Jelly-galaretka limonkowo-miętowa, Galaretka Miętowa, oraz Galaretka Miętowa Klasyczna.

Instrukcje

1
Jabłko i miętę ugotować w wodzie: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
2
Połącz kawałki jabłka z wodą i miętą na dużej patelni. Doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować 20 minut, aż jabłka będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Dodaj ocet, wróć do wrzenia. Dusić pod przykryciem, jeszcze 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
2
Kawałki jabłka zacieru: użyj masher ziemniaczany rozgnieść kawałki jabłka do konsystencji cienkiego sosu jabłkowego. Jeśli zacieru jest zbyt gęsty (powinien być dość ciekły), dodać kolejne 1/2 do 1 szklanki wody do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Przecedzić zacieru jabłkowego na sicie lub ściereczką: łyżkę miąższu jabłka do muślinu tkaniny (lub kilka warstw gazę) lub duże, drobne sito siatki, zawieszone na dużej misce. Pozostawić do odcedzenia na kilka godzin. Nie ściskaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Po kilku godzinach około 4 szklanki soku powinny być napięte z zacieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
5
Odmierz sok, dodaj cukier, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści: odmierz sok, a następnie wlej do dużego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Dodać cukier (7/8 szklanki na każdą szklankę soku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
7
Podgrzać na wysokiej, mieszając, aby upewnić się, że cukier się rozpuszcza i nie przykleja się do dna patelni ani nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dusić do punktu zadanego: doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do średniej lub średniej wysokości, tak, że można utrzymać silne gotować. Gotować przez 10-15 minut, używając metalowej łyżki do odtłuszczania powierzchni.
9
Kontynuuj gotowanie, aż termometr cyfrowy pokaże, że temperatura osiągnie 8-10 ° f powyżej temperatury wrzenia na wysokości (temperatura wrzenia wynosi 212 ° F na poziomie morza, więc na poziomie morza temperatura powinna wynosić 220-222 ° f).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
10
Dodatkowy czas potrzebny na gotowanie może wynosić od 10 minut do godziny lub dłużej, w zależności od ilości wody, cukru i pektyny jabłkowej w mieszance.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
11
Odczyt termometru nie zawsze jest najlepszym sposobem, aby stwierdzić, czy galaretka jest wykonana. Innym sposobem testowania jest umieszczenie połowy łyżeczki galaretki na schłodzonym (w zamrażarce) talerzu. Pozostaw galaretkę do ostygnięcia na kilka sekund, a następnie naciśnij ją opuszkiem palca. Jeśli się zmarszczy, jest gotowy. Zwykle zaczynam testować galaretkę w ten sposób, gdy mieszanina osiąga 103°.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
12
Wlać do słoików konserwowych i uszczelnić: 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
13
Wlać do sterylizowanych * słoików konserwowych w granicach 1/4" OD GÓRY i zamknąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
14
Sprawia, że około 4 8-uncji słoików.
15
* Istnieje kilka sposobów sterylizacji słoików do konserw. Możesz uruchomić słoiki przez krótki cykl w zmywarce. Możesz umieścić słoiki w dużym garnku (12 quart) z wodą na górze stojaka na parze (aby nie dotykały dna patelni) i doprowadzić wodę do wrzenia przez 10 minut. Możesz też wypłukać słoiki, wysuszyć je i umieścić je, bez pokrywek, w piekarniku 93° na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 25 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia0
Magazyn