Fritelle di cukinia i Ricotta
Fritelle di cukinia i Ricotta może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole przepis przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 93 centów za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać scallions,, Sardegna owcze mleko ricotta, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Placki z rumem i ricottą: Fritelle di Ricottan e Rhum, Smażone kwiaty cukinii z Buffalo Ricotta: Fiori di Zucca Fritte con Ricotta di Bufalan e Pomodori, oraz Naleśniki z kalafiorem (Fritelle di Cavalofiore).
Instrukcje
Cukinię zetrzeć na tarce do miksera.
Dodać czosnek, szalotki i ricotta i wymieszać dobrze wymieszać.
Dodać pieprz, skórkę z cytryny i jajka i wymieszać.
Dodaj mąkę, trzy do czterech łyżek na raz, ciągle mieszając, aby uniknąć grudek, aż cała mąka zostanie zmieszana. Na patelni 12 do 14 cali rozgrzać olej do 375 stopni F lub tuż pod punktem palenia. Miarka 1/8 szklanki mieszaniny cukinii i delikatnie upuścić do gorącego oleju. Uważając, aby nie tłoczyć patelni, dodaj trzy do czterech innych podobnych miarek. Gotować na złoty kolor, o 45 sekund, i flip z łopatką. Kontynuuj gotowanie, aż wszystkie zostaną wykonane.
Odcedzić na papierowych ręcznikach przed umieszczeniem na półmisku z cytrynowymi klinami i sałatką radicchio.