Fresh Corn Fritters
Świeże placki kukurydziane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 30 i kosztuje 24 centów za porcję. Jeśli masz olej roślinny, mąka, SELF-rising mieszanka mąki kukurydzianej, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Fresh Corn and Okra Fritters, Fresh Corn & Tomato Fritters, oraz Placki kuskus ze świeżą kukurydzą i salsą pomidorową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać kukurydzę i cebulę. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, 5 do 6 minut.
W średniej misce, połączyć mieszankę mąki kukurydzianej, mąki i soli. W małej misce ubijamy maślankę i jajka, dodajemy do mieszanki mąki, mieszając do momentu zwilżenia suchych składników. Wymieszać w mieszaninie kukurydzy i sera.
W średnim holenderskim piekarniku wlać olej na głębokość 3 cali; podgrzać do 360 stopni F. partiami upuść ciasto, składając łyżki do gorącego oleju. Gotować, aż złoty kolor, 2 do 3 minut na stronie.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.