Fontina i Focaccia czosnkowa nadziewana czerwoną papryką
Focaccia z czosnkiem nadziewanym czerwoną papryką może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 142 kalorie, 5G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz ser fontina, mąka kukurydziana, drożdże i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest solidne. Spróbuj Ser Fontina i czerwona słodka papryka nadziewane piersi z kurczaka, Sage Fontina Focaccia, oraz Gruszka i rozmaryn Focaccia z serem Fontina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj 1 szklankę mąki do mieszaniny drożdży, dobrze mieszając, aby połączyć. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 8 godzin lub na noc, aby utworzyć gąbkę (mieszanina stanie się bardzo bąbelkowa).
Usuń papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owiń w folię.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę; ostudzić 10 minut.
Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Umieść miąższ czosnku, 1 łyżkę oleju i 1 łyżeczkę soli w małej misce i rozgnieć widelcem, aż będzie gładka. Wymieszać z gąbką.
Dodaj 2 szklanki mąki do gąbki; mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć 2 palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Rozwal ciasto. Przykryj i pozostaw 5 minut. Podziel ciasto na pół; zwiń każdą połowę w 10-calową okrągłą.
Ułożyć 1 okrągłe ciasto na blasze do pieczenia posypanej mąką kukurydzianą. Ułóż bazylii na ciasto, pozostawiając 1/4-calowy granicy; top z papryki.
Posypać równomiernie serem. Top z innym ciasto okrągłe; szczypta krawędzie do uszczelnienia. Lekko pokryć sprayem do gotowania. Przykryć i pozostawić do wyrośnięcia 45 minut lub aż ciasto podwoi się w wielkości.
Odkryj ciasto. Zrób wgłębienia w wierzchu ciasta nożem. Ciasto delikatnie posmarować 1 1/2 łyżeczki oleju i posypać 1/4 łyżeczki soli.
Piec w 400 przez 30 minut lub aż focaccia jest rumiane na dole i brzmi puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.