Foie Gras z Purée daktylowym i granatem
Need a dairy free hor d ' oeuvre? Foie Gras z Purée daktylowym i granatem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 32 i kosztuje $1.08 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz chała Bochenek, Medjool daty, melasa granat, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Foie Gras Z Purée Daktylowym I Granatem, Zapiekane Foie Gras Z Przyprawionym Cytrusowym Purée, oraz Pierogi foie Gras z foie gras.
Instrukcje
Daktyle namoczyć w gorącej wodzie (1/2 szklanki) w misce 10 minut.
Daty przełożyć łyżką szczelinową do mini robot kuchenny lub blendera wraz z 1 łyżką płynu do namaczania.
Dodaj melasę z granatu i przecier, aż będzie gładka.
Cut wystarczy 1/4-calowe grube plastry z brioche pokroić w sumie 32 (1 1/2-calowy) kwadraty (bez skorupy).
Broil Brioche kwadraty na blasze do pieczenia 4 do 5 cali od ciepła, obracając raz, aż blady złoty, o 1 1/2 minut ogółem. (Patrz uważnie; toasty brioche szybko.)
Ostry nóż do parkowania zanurz w gorącej wodzie, a następnie osusz i podziel na pół foie gras wzdłuż.
Każdą połowę pokroić w poprzek na 16 plastrów (łącznie 32), zanurzyć i osuszyć nożem po każdym cięciu. Umieść każdy kawałek jako wycięty na szczycie grzanki brioche, a następnie top z małym dollop daktylowym przecierem i kilkoma pestkami granatu.
* Brioche mogą być cięte (ale nie tosty) 1 dzień wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Przecier daktylowy można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.