Foie Gras z Purée daktylowym i granatem

Foie Gras z Purée daktylowym i granatem
Need a dairy free hor d ' oeuvre? Foie Gras z Purée daktylowym i granatem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 32 i kosztuje $1.08 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz chała Bochenek, Medjool daty, melasa granat, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Foie Gras Z Purée Daktylowym I Granatem, Zapiekane Foie Gras Z Przyprawionym Cytrusowym Purée, oraz Pierogi foie Gras z foie gras.

Instrukcje

1
Daktyle namoczyć w gorącej wodzie (1/2 szklanki) w misce 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Daty przełożyć łyżką szczelinową do mini robot kuchenny lub blendera wraz z 1 łyżką płynu do namaczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodaj melasę z granatu i przecier, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
4
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
5
Cut wystarczy 1/4-calowe grube plastry z brioche pokroić w sumie 32 (1 1/2-calowy) kwadraty (bez skorupy).
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
6
Broil Brioche kwadraty na blasze do pieczenia 4 do 5 cali od ciepła, obracając raz, aż blady złoty, o 1 1/2 minut ogółem. (Patrz uważnie; toasty brioche szybko.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Ostry nóż do parkowania zanurz w gorącej wodzie, a następnie osusz i podziel na pół foie gras wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
WodaWoda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Każdą połowę pokroić w poprzek na 16 plastrów (łącznie 32), zanurzyć i osuszyć nożem po każdym cięciu. Umieść każdy kawałek jako wycięty na szczycie grzanki brioche, a następnie top z małym dollop daktylowym przecierem i kilkoma pestkami granatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
BriocheBrioche
TostyTosty
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
* Brioche mogą być cięte (ale nie tosty) 1 dzień wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Przecier daktylowy można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
DaktyleDaktyle
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia22
Magazyn