Flan Kokosowy
Flan kokosowy może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 68g białka, 212g tłuszczu, oraz w sumie 3620 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $8.55 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko kokosowe Goya, ekstrakt z wanilii Goya i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Flan de Coco (Flan kokosowy), Flan kokosowy (Flan de Coco), oraz Flan Kokosowy.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 163°. w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu, doprowadzić cukier i szklankę wody do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Używając mokrej szczotki do ciast, zetrzyj cukier, który przykleja się do boków patelni. Gotować, bez mieszania, obracając patelnię, aż syrop zmieni kolor na złoty, około 10 minut. Ostrożnie wlać gorący karmel do ośmiu 4 uncji. ramekiny; odstawić do ostygnięcia.
W dużej misce, za pomocą trzepaczki, ubić jajka, aż do całkowitego połączenia.
Ubij śmietanę z kokosa, mleka skondensowanego, mleka kokosowego i wanilii, aż będzie gładka. Masę jajeczną podzielić równomiernie pomiędzy ramekiny.
Umieść ramekiny w płytkim naczyniu do pieczenia i umieść w środkowym stojaku piekarnika.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody, aby dojść do połowy boków ramekinów; przykryć folią aluminiową.
Piec, aż Flan jest ustawiony, ale nadal wiggly w centrum, 1 godzina 1 godzina 15 minut. Używając szczypiec, ostrożnie wyjmij ramekiny z wody.
Przenieść do lodówki do całkowitego ostygnięcia.
Gdy będziesz gotowy do podania, delikatnie Uruchom nóż do masła wokół krawędzi i odwróć go na talerze do serwowania.
W razie potrzeby udekoruj malinami i liśćmi mięty.