Filety rybne z sezamem w sosie czosnkowo-imbirowym

Filety rybne z sezamem w sosie czosnkowo-imbirowym
Filety rybne z sezamem w sosie czosnkowo-imbirowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos sojowy, nasiona sezamu, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Filety rybne z płatków kukurydzianych w sosie tatarskim z koperkiem, Smażone filety rybne z plasterkami czosnku i sosem maślanym, oraz Tuńczyk z sezamem w sosie marchewkowo-imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na dużym ogniu. Gdy kropla wody skwierczy szybko w kontakcie z olejem, dodać czosnek i imbir i gotować szybko, aż aromatyczne, ale tylko lekko rumiane, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać bulion rybny, sos sojowy, sherry, cukier i sos ostrygowy i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować sos, odkryte, aż smaki mają mieszane i sos zmniejszył się nieznacznie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Stado RybStado Ryb
Sos SojowySos Sojowy
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
SOSSOS
CukierCukier
3
Wymieszać 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej z zimną wodą. Gdy gładka, ubić mieszaninę do gotującego się sosu, mieszając aż zgęstnieje, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wyjmij patelnię z ognia i utrzymuj ciepło, przykryte, podczas przygotowywania ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Białka i pozostałą 1 łyżkę skrobi kukurydzianej połączyć w szerokiej, płytkiej misce i ubijać, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Połącz Czarne i białe nasiona sezamu na talerzu. Każdy filet rybny zanurzyć najpierw w mieszaninie z białkiem jajka, aby pokryć obie strony, a następnie w nasionach sezamu, aby całkowicie pokryć, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
RybyRyby
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
JajkoJajko
7
Umieść każdy filet, ponieważ jest pokryty blachą do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Rozgrzej piekarnik do najniższego ustawienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podgrzać pozostały olej filiżanki w dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj połowę filetów rybnych lub tyle, ile będzie pasować wygodnie; nie tłocz patelni. Smażyć, aż lekko zbrązowieje z obu stron, o 3 minut na stronę, w zależności od grubości filetów. Dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby filety ładnie brązowały, ale nasiona nie palą się. Za pomocą szpatułki z rowkiem przełożyć filety na ręczniki papierowe, aby osuszyć, a następnie na talerz. Przykryj luźno folią aluminiową i utrzymuj ciepło w piekarniku podczas smażenia pozostałych filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzpatułkaSzpatułka
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Gdy wszystkie filety są sauted, łyżka gorącym sosem nad nimi i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
12
artykuł var
13
Typ_27_data = {};
14
artykuł
15
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn