Filety rybne z oliwkami i Oregano
Filety rybne z oliwkami i Oregano to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 4 porcjami. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 0g białka, oraz 13g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Filety rybne z oliwkami i Oregano, Filetes de Pescado a la Veracruzana (filety rybne duszone z pomidorami, kaparami, oliwkami i ziołami), oraz Oliwki marynowane z cytryną i Oregano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Rybę osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Podgrzać 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sear filety, oskórowane boki w dół, aż rumiane dobrze, 3 do 4 protokół.
Przenieś, wysmarowane boki do góry, do naczynia do pieczenia (patelnia rezerwy), a następnie top każdy filet z plasterkiem cytryny.
Dodaj wino do patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się brązowe kawałki. Gotować 30 sekund, a następnie zalać rybę. Rozrzucić oliwki wokół ryby i piec, odkryte, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 8 do 12 protokół.
Przełóż rybę na talerz, następnie ubijaj sok z cytryny, oregano i pozostałe 2 łyżki oleju do płynu do gotowania w naczyniu do pieczenia. Doprawić sosem solą i pieprzem oraz łyżką do ryby.