Fettuccine Z Warzywami I Czarną Fasolą
Fettuccine z warzywami i czarną fasolą wymaga około 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 340 kalorii, 19g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.36 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mąkę, fasolę, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać serek można śledzić to danie główne z Kliny Deserowe Z Serem Śmietankowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Warzywa smażone z czarną fasolą i kuskusem, Miska Prosa Z Czarną Fasolą I Warzywami, oraz Miska ryżu z pikantnym kurczakiem, pieczonymi słodkimi ziemniakami i warzywami, czarną fasolą i jarmużem.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; odcedzić. Odstawić i ogrzać.
Zerwać twarde końce szparagów.
W razie potrzeby usuń łuski z łodyg za pomocą obieraczki do warzyw lub noża.
Szparagi pokroić na 1-calowe kawałki; umieścić w naczyniu bezpiecznym dla mikrofalówki.
Dodać 1/4 szklanki wody i przykryć. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 2 minuty; spuścić.
Margarynę rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu, dodać czosnek. Gotować, ciągle mieszając, 1 minuta.
Dodać mąkę; gotować, ciągle mieszając, 1 minutę. Stopniowo dodawać mleko i gotować, stale mieszając, 8 minut lub aż zgęstnieje i bąbelki. Wymieszać z twarogiem; gotować, ciągle mieszając, 2 minuty. Wymieszać z parmezanem.
Połączyć szparagi, sos serowy, makaron, i fasola w dużej misce; wrzucić dobrze.
W razie potrzeby posypać świeżo zmielonym pieprzem.