Fettuccine Bombay
Fettuccine Bombay może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 658 kalorii. Jeśli masz pomidory w puszkach, oliwę z oliwek, fettuccine i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Bombay Veg Sandwich, Bombay Chicken, oraz Bombay Aloo.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do toczenia wrzenia na dużym ogniu; dodać fettuccine i powrócić do wrzenia. Gotować odkryte, aż makaron gotuje się przez, ale nadal jest twardy do zgryzu, o 8 protokół; odcedzić.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni lub wok na średnim ogniu. Smażyć nasiona kminku w gorącym oleju, aż zaczną pękać, 2 do 3 minut. Gotować i mieszać cebulę i czosnek w oleju, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodaj kurczaka i kontynuować gotowanie, aż kurczak jest gotowane przez, 4 do 5 protokół. Przyprawić 1 łyżką curry; gotować i mieszać kolejne 3 do 4 minut.
Wlać pokrojone w kostkę pomidory na mieszaninę i zmniejszyć ogień do minimum. Wymieszać pastę pomidorową i pozostałą 1 łyżkę curry. Dusić 15 minut.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem do obtarcia. Dusić od 2 do 5 minut, aż makaron zostanie odgrzany.