Fasolka szparagowa i gruszki z boczkiem
Przepis na Fasolkę szparagową i gruszki z boczkiem można przygotować w około 55 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,63 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka, 23 g tłuszczu i łącznie 348 kalorii. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis przygotowało 6 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup wodę, sól i pieprz, fasolkę szparagową i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 42%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Fasolka szparagowa i gruszki z boczkiem, Smażona fasolka szparagowa i gruszki oraz Fasola szparagowa i boczek.
Instrukcje
Usmaż boczek na dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie częściowo ugotowany, ale nie brązowy, od 5 do 6 minut; odsączyć na ręcznikach papierowych.
Połącz odsączony boczek, fasolkę szparagową i gruszki w dużym rondlu; zalać mieszaninę taką ilością wody, aby przykryła mieszaninę. Doprowadzić do wrzenia; zmniejsz ogień do niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie ugotowany i miękki, około 30 minut.
Zdejmij z patelni na półmisek za pomocą łyżki cedzakowej, odsączając nadmiar wody. Doprawić solą i pieprzem do podania.