Fasola Cannellini i włoska kiełbasa
Przepisów śródziemnomorskich nigdy za wiele, więc wypróbuj fasolę Cannellini i włoską kiełbasę. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 64 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 12 g białka i 10 g tłuszczu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to danie. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Jeśli masz pod ręką wodę, bulion z kurczaka, pomidor roma i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 77% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Fasola Cannellini z grillowaną włoską kiełbasą, Farfalle z kiełbasą, fasolą Cannellini i jarmużem oraz Zupa z jarmużu i kiełbasy z fasolą Cannellini są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Do dużej miski wsyp fasolę, dodaj wodę do poziomu 3 cali nad fasolą i mocz przez 6 godzin lub przez noc.
Umieść fasolę w garnku do zupy lub w holenderskim piekarniku; dodaj 7 szklanek wody, 5 liści szałwii i pomidora. Doprowadzić do wrzenia; zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1-1/2 do 2 godzin lub do momentu, aż fasola będzie prawie miękka.
Odcedź i zachowaj fasolę; wyrzucić płyn, szałwię i pomidory. W dużym rondlu rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodać czosnek, pozostałą szałwię, cebulę, marchewkę, seler, płatki czerwonej papryki i smażyć do miękkości.
Dodać fasolę, rozgniecione pomidory, bulion, sól i pieprz.
Przykryj, zmniejsz ogień do małego, kontynuuj gotowanie przez 15-20 minut.
W międzyczasie na dużej patelni przygotuj kiełbaski zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pokrój kiełbaski na trzy części. Tuż przed podaniem delikatnie wymieszaj serek mascarpone z fasolą. Przygotowaną fasolę przełóż do osobnych misek i połóż na nich kawałki kiełbasy.
Udekoruj dodatkowo świeżą szałwią.