Farsz ryżowy z grzybami
Farsz ryżowy z grzybami to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Ta przystawka ma 123 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga paczki borowików, parmezanu, orzeszków piniowych i cebuli. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co nie jest tak doskonałe. Farsz z dzikiego ryżu i grzybów, Farsz z dzikiego ryżu z jabłkami i grzybami, oraz Farsz z dzikim ryżem i grzybami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Olej nieprzywierającą 12-dołkową puszkę do bułek i otwory liniowe z dwoma paskami do pieczenia pergaminu, tworząc krzyż.
Pieczarki włożyć do miski i zalać gorącym bulionem warzywnym. Pozostawić na 20 minut, a następnie odcedzić, zarezerwować bulion i posiekać grzyby, jeśli są duże.
Rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę i smażyć przez 5 minut, aż zmięknie.
Dodać orzeszki piniowe i smażyć, aż lekko tosty.
Dodać czosnek, ryż i gotować przez 2 min.
Wlać do wina, niech bąbelki, a następnie dodać zarezerwowany wywar, grzyby i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż ryż jest po prostu gotowane.
Wyjąć z ognia i ostudzić, a następnie wymieszać z jajkiem, bazylią, pieprzem i solą, jeśli używasz.
Napełnij puszki farszem, posyp parmezanem.
Piec przez 20-25 minut, aż na wierzchu będzie złoty. Schłodzić w puszkach, lub przez 5 minut, jeśli podajemy od razu.
Usuń przez podciągnięcie pergaminowych krzyży. Nadrobić do dwóch dni do przodu. Podgrzać na naoliwionej blasze, w temperaturze 200C / wentylator 180C / Gaz 6 przez 10 minut.