Farfalle z boczkiem i Endywią
Farfalle z boczkiem i Endywią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 764 kalorie, 30g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ząbków czosnku, sól i pieprz, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Farfalle z boczkiem i Endywią, Zapiekanka z endywii belgijskiej z boczkiem (Gratin d ' Endives Ardennaise), oraz Farfalle Z Boczkiem, Pieczarkami, Boczkiem I Trzema Serami.
Instrukcje
W średnim rondlu, gotować wywar z kurczaka na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 20 protokół.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej osolonej wody, gotować farfalle, aż będzie al dente.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać boczek i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż lekko chrupiące, o 7 protokół.
Przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu.
Dodaj endywii i czosnek na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, podrzucając, aż endywia są po prostu zwiędłe, ale nadal chrupiące, o 4 protokół.
Spuścić farfalle i dodać go do patelni.
Dodać zmniejszony bulion z kurczaka, pietruszkę, skórkę z cytryny i boczek i dobrze wymieszać.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z parmezanem i doprawić makaron solą i pieprzem.
Przełożyć do dużej miski i podawać od razu.
Make Ahead: zmniejszone zapasy można przechowywać w lodówce przez noc.
Rekomendacja wina: lekki, cytrynowy Włoski Pinot Grigio z kwasowością zrównoważy słony boczek i podniesie lekką goryczkę endywii. Dwa dobre przykłady: Bidoli 2000 i Tommasi Le Rosse 2000.