Eton mess cake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta Eton mess. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 283 kalorie, 6G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 15 i kosztuje 70 centów za porcję. 355 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Mieszanka proszku do pieczenia, gniazd bezowych, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Eton Mess Cake, Eton Mess, oraz Eton Mess.
Instrukcje
Nasmaruj głęboką, 20 x 30 cm tacę lub pergamin, a następnie wyłóż pergaminem.
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Roztopić masło, zdjąć ogień i wymieszać ze śmietaną i wanilią.
Wymieszać mąkę, migdały, proszek do pieczenia i łyżeczkę drobnej soli i odstawić na później.
Wsypać cukier i jajka do dużej miski i ubijać elektrycznymi ubijakami, aż będą bardzo gęste i spienione, około 5 minut.
Wlać mieszankę masła, krótko ubijać, następnie dodać mieszankę mąki i ponownie krótko ubijać, aż do wyrównania. Wymieszać posiekane truskawki, następnie wlać ciasto do puszki i wyrównać wierzch.
Pokrojone truskawki i bezę rozsypać na cieście, a następnie piec 40-45 minut, aż wyrośnie, złocisty i szaszłyk wyjdzie czysty. Ostudzić przez 20 minut w puszce, a następnie przenieść ciasto do stojaka. Tuż przed podaniem polej odrobiną cukru pudru. Ciesz się z resztą podwójnej śmietany, bitej, jeśli chcesz.