Egipska Zupa Z Soczewicy

Egipska Zupa Z Soczewicy
Egipska zupa z soczewicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 188 kalorii, 13g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 48 centów za porcję. 38 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz popękany pieprz, sól morska, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zimowa zupa z soczewicy (Egipska-Shorbaat Aads), Duszona Egipska Zieleń Z Chrupiącym Kurczakiem (Molokhia Egipska), oraz Egipska Zupa Pomidorowa.

Instrukcje

1
Umieść 3 szklanki wody, soczewica, pomidor, marchew, cebula, czosnek i bulion z kurczaka w garnku na średnim ogniu; gotować, aż warzywa i soczewica zmiękną, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z KurczakaBulion Z Kurczaka
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
SoczewicaSoczewica
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Zdjąć z ognia i ostudzić do letniego.
3
Zmiksuj mieszankę warzyw i soczewicy za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładka. Wymieszać 1 szklankę wody, kminek, sól morska, pieprz i kolendra do zupy; podgrzewać na średnim ogniu, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
SoczewicaSoczewica
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia89
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn