Easy Corn Tamales
Easy Corn Tamales to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 20 porcjami. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 168 fanów. Mieszanka ziaren kukurydzy, łuski kukurydzy, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tamales Zielona Kukurydza, Pulled Chicken and Corn Tamales, oraz El Cholo ' s Green Corn Tamales.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Pracując partiami, dodaj ziarna kukurydzy do blendera lub robota kuchennego i puree, aż będzie gładka.
W misce miksera elektrycznego, śmietanę masło i cukier, aż bledną.
Dodać jajko, sól i proszek do pieczenia.
Dodać mąkę i puree kukurydziane i wymieszać aż do wymieszania i tworzy luźne gładkie ciasto.
Połóż łuskę kukurydzy wzdłuż przed sobą z szerokim bokiem najbliżej Ciebie.
Rozłóż 3 łyżki ciasta na całej dolnej połowie (szeroki bok) łuski kukurydzy, pozostawiając około 1 cala szerokości granicy po lewej i prawej stronie. Podnieś 2 długie boki łuski kukurydzy i połącz je.
Obróć obie strony łusek kukurydzy w tym samym kierunku nad nadzieniem.
Powtórz z pozostałymi łuskami kukurydzy i ciastem. Ułóż tamales, szew z boku w dół, w parowarze i dodaj 1/2 cala wody. Przykryj szczelnie dopasowaną pokrywką, gotuj na wolnym ogniu i gotuj na parze przez 1 godzinę, dodając dodatkową wodę, w razie potrzeby, aby utrzymać 1/2 cala wody na patelni.
Usuń tamales z parowca na półmisek i służyć.