Dziś Kolacja: Manhattan Clam Chowder

Dziś Kolacja: Manhattan Clam Chowder
Kolacja dziś wieczorem: Manhattan Clam Chowder jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 15g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, paprykę, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 199 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Manhattan Clam Chowder, Manhattan Clam Chowder, oraz Manhattan Clam Chowder dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodaj boczek do dużego holenderskiego piekarnika ustawionego na małym ogniu. Kiedy boczek zaczyna renderować trochę tłuszczu, włącz ciepło do średniego i gotuj, aż będzie chrupiące, około pięciu minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Wyjąć z holenderskiego piekarnika wszystkie oprócz jednej łyżki tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Wlać oliwę z oliwek do holenderskiego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
5
Dodać czosnek i gotować, aż bardzo pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
6
Dodaj cebulę, seler, paprykę, marchew, liście laurowe, oregano i pokruszoną czerwoną paprykę. Gotować, mieszając często drewnianą łyżką, aż warzywa będą miękkie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
7
Dodaj ziemniaki, bulion z małży i wystarczającą ilość wody (w razie potrzeby), aby po prostu przykryć ziemniaki. Włączyć ciepło do średnio-wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć holenderski piekarnik i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 10 protokół. Zmiażdżyć kilka kostek ziemniaków drewnianą łyżką, aby pomóc zagęścić bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
8
Pomidory z puszki posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory KonserwowePomidory Konserwowe
9
Dodaj je do holenderskiego piekarnika, wraz z pozostałym sokiem pomidorowym. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecane: Sacramento)(zalecane: Sacramento)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
10
Wyłączyć ogień, dodać pokrojone w kostkę małże i pietruszkę. Dobrze wymieszać i odstawić na pięć minut pod przykryciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
11
Podawać z pokruszonym boczkiem na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Małże w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn