Duszony szpinak kokosowy z ciecierzycą i cytryną

Duszony szpinak kokosowy z ciecierzycą i cytryną
Duszony szpinak kokosowy z ciecierzycą i cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 530 kalorii, 15g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.49 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz suszone pomidory, liście kolendry, szczyptę płatków pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Hiszpański Szpinak Duszony Z Ciecierzycą, Duszony kurczak Indyjski z ciecierzycą i szpinakiem, oraz Curry Kokosowe ciecierzyca i szpinak.

Instrukcje

1
W dużym, ciężkim garnku (takim jak holenderski piekarnik), rozgrzać olej lub ghee na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości i zaczyna brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj czosnek, starty imbir, suszone pomidory, Skórka z cytryny i czerwoną paprykę, jeśli używasz. Gotuj, aż czosnek będzie pachnący, 1-2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Każdego BurgeraDo Posypania Każdego Burgera
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4
Dodać ciecierzycę i zwiększyć ogień do wysokiej. Gotować, aż ciecierzyca zaczynają się złoty, 3-4 protokół. Często mieszaj, aby zapobiec poparzeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
5
Dodaj szpinak do garnka (być może będziesz musiał dodawać go partiami, aż będzie wystarczająco dużo miejsca), następnie dodaj sok z cytryny, mleko kokosowe, sól i zmielony imbir. Doprowadzić do duszenia, i gotować, aż szpinak jest bardzo miękki i ciecierzyca są miękkie, 10-15 protokół. Doprawić do smaku większą ilością soli i soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Podawać z kolendrą i prażonym kokosem z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn