Duszona wołowina po marokańsku z marchewką i kuskusem
Need a dairy free main course? Duszona wołowina w stylu marokańskim z marchewką i kuskusem może być świetnym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pietruszkę z płaskim liściem, mielony imbir, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 94%. Podobne przepisy to Marokański Duszony Kurczak Z Marchewką I Złotymi Rodzynkami, Kuskus Warzywny Po Marokańsku, oraz Tagine wołowy z kuskusem (marokański).
Instrukcje
1
Aby przygotować wołowinę, podgrzej 2 łyżeczki oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wołowinę posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
(duża Tuba)
3
Dodać wołowinę do patelni, i gotować 4 protokół lub aż wołowina jest rumiane ze wszystkich stron, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Przełożyć wołowinę do miski; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj 3 szklanki cebuli na patelnię; gotować 10 minut lub do miękkości, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać 4 ząbki czosnku i kolejne 4 składniki (przez imbir); gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodaj morele; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Przykryć i gotować na średnim ogniu 30 protokół. Używając blendera zanurzeniowego na patelni, przecier z cebuli. Wymieszać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Powrót wołowiny do mieszanki cebuli; gotować na średnim ogniu 1 godzinę lub aż wołowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
10
Dodaj marchewkę do patelni; przykryć i gotować 15 minut lub aż marchew będzie miękka, dodając 2 łyżki wody, w razie potrzeby, poluzować SOS. Wymieszać w 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Podczas gdy wołowina gotuje, przygotuj kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
12
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
Dodać zmiażdżony ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki kurkumy. Wymieszać 1/3 szklanki bulionu i 1/3 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo mieszać kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta