Drobne Torty Czekoladowo-Orzechowe

Drobne Torty Czekoladowo-Orzechowe
Drobne ciasta czekoladowo-orzechowe trwają około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 54 kalorie . Ten przepis służy 96. Za 11 centów za porcję , ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką żelatynę, granulki espresso, półsłodką czekoladę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko nielicznym osobom ten deser naprawdę smakował. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 8% łyżek , co jest wynikiem do poprawy. Podobne przepisy to Petite Mocha Cakes , Petite Pineapple Coconut Cakes i Czekoladowe Ciasta Lawa Orzechowo-Laskowe .

Instrukcje

1
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
3
Połącz mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy na zmianę z maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
5
Piec w temperaturze 350° przez 18-22 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka będzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Studzimy przez 10 minut, a następnie przekładamy na metalową kratkę, aby całkowicie ostygły. Przytnij 1/2 cala od krawędzi ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Ciasto przekrój poziomo na dwie warstwy; odłożyć na bok.
8
W małym rondlu posyp żelatyną 1/4 szklanki śmietanki; odstawić na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
10
Zdjąć z ognia; ochłodzić do temperatury pokojowej.
11
W dużej misce ubij żelatynę i pozostałą śmietankę, aż zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Dodaj Nutellę; ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada Z Orzechami LaskowymiCzekolada Z Orzechami Laskowymi
13
Połóż dolną warstwę ciasta na desce do krojenia; posmarować mieszanką bitej śmietany. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
14
Czekoladę umieść w małej misce. W małym rondlu zagotuj śmietankę i granulki espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Polać czekoladą; ubić, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
16
Ostudzić, mieszając od czasu do czasu, do temperatury pokojowej lub do momentu, aż ganache osiągnie konsystencję smarującą, około 30 minut.
17
Rozsmarować na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
18
Pokrój ciasto na 1-calowe kawałki. kwadraty; Posyp każdy orzechem laskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe

Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti

Deser można połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje96
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn