Krewetka Tempura Bento

Krewetka Tempura Bento
Shrimp Tempura Bento to bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 1419 kalorii, 107g białka, oraz 48 g tłuszczu. Na 14,07 zł za porcję, ten przepis okładki 71% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wody, mizkan miso i sos musztardowy, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Tempura Bento, Koszerne Pudełko Bento: Sałatka Z Makaronem Bento, oraz Ebi (krewetka) tempura dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Krewetki opłukać i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Odetnij ostry ogon za pomocą nożyczek kuchennych. Pozwoli to uniknąć nadmiernego rozpryskiwania podczas deep-frying.To unikaj zwijania się krewetek, Wytnij kilka płytkich pionowych szczelin na dnie krewetki.Przygotuj inne składniki roślinne i połóż na płaskiej powierzchni lub talerzu.Przygotować sos do zanurzania w małej misce i odstawić.Tuż przed youre gotowy do smażenia tempura, wymieszać wszystkie składniki ciasta w misce, z parą pałeczek. Wymieszać, aby dobrze połączyć. Tekstura powinna mieć płynną konsystencję, ale trochę grudkowata jest w porządku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
PałeczkiPałeczki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj kostki lodu w cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
4
Ogrzać około 3 cali oleju na płaskiej patelni z głębokim dnem do około 340 stopni F do głębokiego smażenia. Wymieszać ciasto z parą pałeczek przed pokryciem składników z ciasta. Zacznij od smażenia warzyw. Płaszcz każdy kawałek warzyw z ciasta i głęboko smażyć, aż jasnobrązowy. Nie przeludnić patelnię, więc może trzeba głęboko smażyć warzywa w dwóch partiach. Gdy warzywa są gotowe, przenieść je na naczynie wyłożone papierowymi ręcznikami. Aby głęboko smażyć krewetki, zanurzyć każdą krewetkę w cieście i upuść krewetki do wok, układając go płasko na patelni, więc dolna część krewetki schodzi do patelni, co sprawi, że efekt koronkowy na krewetki. Powtórz to samo dla innych krewetek. Gdy krewetki skręcić żółtawy i światło złoty kolor i stają się chrupiące, danie z sitkiem lub rowkiem łyżką, odprowadzanie nadmiaru oleju na naczyniu wyłożone ręcznikami papierowymi.Baby szpinak i sałatka Tofu: ułóż wszystkie składniki sałatki w pudełku bento.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Ząbki Czosnku, Obrane I Posiekane2 Duże Ząbki Czosnku, Obrane I Posiekane
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
PałeczkiPałeczki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Skropić trochę Mizkan Miso i sos musztardowy na wierzchu sałatki i dodać nasiona sezamu na wierzchu.Montaż krewetek Tempura Bento: ułóż ryż na parze w komorze ryżu i top z niektórymi czarnymi nasionami sezamu. Następnie przygotowano sałatkę zgodnie z powyższym przepisem na sałatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sezam CzarnySezam Czarny
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
MisoMiso
6
Umieść łososia teriyaki i ułóż krewetkową tempurę i warzywa w głównej komorze pudełka bento.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
7
Dodaj trochę sosu do zanurzenia w małej komorze obok tempury, zachowaj resztę w małej misce do zanurzenia.Bento jest gotowe i gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia89
Magazyn