Krewetka Tempura Bento
Shrimp Tempura Bento to bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 1419 kalorii, 107g białka, oraz 48 g tłuszczu. Na 14,07 zł za porcję, ten przepis okładki 71% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wody, mizkan miso i sos musztardowy, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Tempura Bento, Koszerne Pudełko Bento: Sałatka Z Makaronem Bento, oraz Ebi (krewetka) tempura dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krewetki opłukać i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Odetnij ostry ogon za pomocą nożyczek kuchennych. Pozwoli to uniknąć nadmiernego rozpryskiwania podczas deep-frying.To unikaj zwijania się krewetek, Wytnij kilka płytkich pionowych szczelin na dnie krewetki.Przygotuj inne składniki roślinne i połóż na płaskiej powierzchni lub talerzu.Przygotować sos do zanurzania w małej misce i odstawić.Tuż przed youre gotowy do smażenia tempura, wymieszać wszystkie składniki ciasta w misce, z parą pałeczek. Wymieszać, aby dobrze połączyć. Tekstura powinna mieć płynną konsystencję, ale trochę grudkowata jest w porządku.
Dodaj kostki lodu w cieście.
Ogrzać około 3 cali oleju na płaskiej patelni z głębokim dnem do około 340 stopni F do głębokiego smażenia. Wymieszać ciasto z parą pałeczek przed pokryciem składników z ciasta. Zacznij od smażenia warzyw. Płaszcz każdy kawałek warzyw z ciasta i głęboko smażyć, aż jasnobrązowy. Nie przeludnić patelnię, więc może trzeba głęboko smażyć warzywa w dwóch partiach. Gdy warzywa są gotowe, przenieść je na naczynie wyłożone papierowymi ręcznikami. Aby głęboko smażyć krewetki, zanurzyć każdą krewetkę w cieście i upuść krewetki do wok, układając go płasko na patelni, więc dolna część krewetki schodzi do patelni, co sprawi, że efekt koronkowy na krewetki. Powtórz to samo dla innych krewetek. Gdy krewetki skręcić żółtawy i światło złoty kolor i stają się chrupiące, danie z sitkiem lub rowkiem łyżką, odprowadzanie nadmiaru oleju na naczyniu wyłożone ręcznikami papierowymi.Baby szpinak i sałatka Tofu: ułóż wszystkie składniki sałatki w pudełku bento.
Skropić trochę Mizkan Miso i sos musztardowy na wierzchu sałatki i dodać nasiona sezamu na wierzchu.Montaż krewetek Tempura Bento: ułóż ryż na parze w komorze ryżu i top z niektórymi czarnymi nasionami sezamu. Następnie przygotowano sałatkę zgodnie z powyższym przepisem na sałatkę.
Umieść łososia teriyaki i ułóż krewetkową tempurę i warzywa w głównej komorze pudełka bento.
Dodaj trochę sosu do zanurzenia w małej komorze obok tempury, zachowaj resztę w małej misce do zanurzenia.Bento jest gotowe i gotowe do podania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio