Drobna pomarańcza i kremowe bułeczki
Drobna pomarańcza i kremowe bułeczki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 198 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Drobna pomarańcza i kremowe bułeczki, Drobne waniliowe i pomarańczowe bułeczki, oraz Bułeczki Z Drobną Soczewicą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. w dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Pokrój w maśle, za pomocą blendera lub widelca do ciasta, aż mieszanina wygląda jak gruba okruchy. Wymieszać 1/2 szklanki wiórów do pieczenia, skórki pomarańczowej, jajka i pół na pół do uzyskania miękkiego ciasta.
Na lekko posypanej mąką powierzchni zagniataj ciasto około 5 sekund lub do momentu, aż ciasto będzie gładkie. Podziel ciasto na pół. Wklep każdą połówkę w okrągłą, o grubości 1/2 cala.
Pokrój każdą rundę na 8 klinów.
Na nieprzetworzonym arkuszu cookie umieść kliny w odległości 1 cala od siebie.
Piec 12 do 15 minut lub do jasnego złotego koloru.
Usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego; cool 10 minut.
Umieść pozostałe 1/2 szklanki pieczenia chipsów w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 minuta; naciśnij worek, aż chipy będą gładkie.
Odciąć mały kącik torby; wycisnąć do mżawki roztopione chipsy na bułeczki.
Podawać ciepłe lub schłodzone.