Dowolne-nadzienie z moreli i orzechów pekan
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Any-pieczone morele & nadzienie pekan spróbować. Jedna porcja zawiera 86 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 48. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz pół-suszone morele, mieloną gałkę muszkatołową, bułkę tartą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Pieczony indyk z pekanem, kiełbasą i kasztanowym farszem i pieczoną szalotką, Herbed Morelowo-Orzechowy Farsz, oraz Pieczony Kurczak Z Farszem Morelowym.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni, dodać cebulę i seler, i krótko gotować, aż zaczną mięknąć. Wymieszać morele i czosnek, i gotować kilka minut więcej.
Dodać orzechy pekan i gałkę muszkatołową, i gotować, mieszając, aż orzechy są lekko tosty. Pozostawić do ostygnięcia.
Bułkę tartą wymieszać, zmielić, jajko i zioła z 1 łyżeczką soli i dużą ilością pieprzu, następnie podzielić mieszaninę na 4, zapakować do worków i zamrozić. Będzie przechowywać przez 3 miesiące.
Jedna partia zrobi 12 kulek farszu lub może być używana do nadziewania pieczonej wieprzowiny lub kurczaka. Dwie partie wypełnią puszkę bochenka o wadze 1 kg, wyłożoną smukłym boczkiem, który można pokroić w plasterki, podczas gdy 2-3 będą nadziewać średniego do dużego indyka.
Gotować w temperaturze 200C / 180C / gas 6 przez 30 minut, jeśli zwija się w kulki, 45 minut, jeśli gotuje się w bochenku, lub użyć do nadziewania szyi ulubionego pieczonego ptaka, gotując w tym samym czasie, co wskazany w przepisie.