Dorsz z rozmarynem

Dorsz z rozmarynem
Dorsz z rozmarynem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 490 kalorii, 43g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 6,71 zł / porcja, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, liście rozmarynu, dekoruj: cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lemoniada Arbuzowa Z Rozmarynem, Pomarańcze z miodem rozmarynowym, oraz Lemoniada Ogórkowa Z Rozmarynem.

Instrukcje

1
Rozgrzać bulion rybny i dalej 5 składniki na głębokiej patelni na średnim ogniu, aż do duszenia. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej i dodaj filety. Przykryć i kłusować 5 do 8 minut lub do momentu, gdy ryba będzie nieprzezroczysta i płatki widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieś na talerze. Łyżką szalotki i liści rozmarynu nad rybą i skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
RybyRyby
3
Dekorować, w razie potrzeby.
4
Wlać: nie będzie dużo wina pozostał z kłusownictwa służyć podczas kolacji, więc pamiętaj, aby kupić wino będziesz cieszyć się piciem. W przypadku łagodnych ryb, takich jak dorsz, plamiak lub sola, spróbuj Valley of the Moon Pinot Blanca crisp white, który ładnie pasuje do szalotki i rozmarynu. Z rybami bardziej oliwnymi, takimi jak sablefish, pompano lub mahi mahi, spróbuj Kenwood Sonoma Chardonnay, aby uzyskać właściwą równowagę kwasowości.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChardonnayChardonnay
DorszDorsz
RozmarynRozmaryn
SzalotkaSzalotka
PlamiakPlamiak
RybyRyby
SolaSola
WinoWino

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia21
Magazyn