Domowy Majonez
Domowy majonez może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 osobom. Za 89 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 41 g tłuszczu i łącznie 393 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką ocet, żółtka, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, lakto ovo-wegetariańską i przyjazną dla fodmap. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 19%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Domowy majonez, Domowy majonez i Domowy majonez.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze, blenderze lub słoiczku maszynki do majonezu wymieszaj żółtka, sok z cytryny, ocet, musztardę, sól, cukier i cayenne. Pulsuj kilka razy, aby wymieszać.
Przy procesorze pracującym na wysokich obrotach lub szybko naciskając tłok maszyny do majonezu, bardzo powoli wlewaj olej, aż do całkowitego wchłonięcia dodanego oleju.