Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Dol Sot Bi Bim Bap może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na $5.96 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 986 kalorii, 39g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 156 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka kiełków fasoli, zielona cebula, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy obejmują .
Instrukcje
1
Zrobić marynatę do wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2
Połączyć sos sojowy, cukry, czosnek, zielona cebula, nasiona sezamu w dużej misce; dodać plastry paski wołowiny do marynaty, i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Potrójne, Przycięte
1 Pomarańcza, Skórka
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Doprowadzić ryż i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i przykryć; gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest miękka i ciecz została wchłonięta, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C) i umieść 6 koreańskich kamiennych misek w piekarniku.
Połączyć grzyby shiitake i 1/2 szklanki gorącej wody w małej misce, i moczyć przez około 10 minut, aż będzie giętki. Przycinaj i odrzucaj łodygi. Cienko pokroić czapki. Odstawić.
Posmaruj każdą miskę olejem sezamowym, aby pokryć. Podziel ryż na miseczki i delikatnie zapakuj na dno (ryż powinien skwierczeć podczas układania). Ułóż ogórki i marchew, kiełki fasoli, zieleninę, grzyby shiitake i mieszaninę wołowiny na każdym eliksirze ryżu. Bezpośrednio przed podaniem dodajemy do każdej miski po jednym surowym żółtku, skropimy łyżką oleju sezamowego i polewamy nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
3 Krople Sosu Sojowego
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1-1/2 Uncji Gin
Odmiany Grzybów
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Zieloni
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Nori
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)