Dip z karczocha i mięty
Dip karczochowo-miętowy to lacto ovo vegetarian hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.06 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oliwy z oliwek, liści mięty, soli morskiej maldon i soku z cytryny. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowane karczochy z dipem Karczochowo-miętowym, Mini grillowane karczochy serca z niskotłuszczowym szpinakiem i dipem z karczocha, oraz Karczoch Dip - ten pikantny dip jest trudny do pokonania, ale jest łatwy do wykonania.
Instrukcje
Do następnego dnia, blitz karczochy i ich olej z miętą w robocie kuchennym, aż będzie dość gładka.
Dodać crme frache, doprawić, a następnie krótko pulsować.
Dodaj sok z cytryny. Wrzucić do małej miski, przykryć i schłodzić.
Aby służyć, Rozgrzej piekarnik do 200C / wentylator 180C / Gaz
Tear Pitta na szorstkie kawałki i rozłożyć na kilka blach do pieczenia.
Skropić olejem i rozsypać solą morską.
Piec przez 7-10 minut, aż będzie chrupiący.
Ustawić miskę dip na dużym talerzu; dodać klin cytryny i mięty. Otoczyć kawałkami pitta.