Dekadencki Chleb Chała
Dekadencki chleb chała może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest idealny do Chanuka. 263 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, niebieloną mąkę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Chleb Chała, Chleb Chała, oraz Chleb Chała.
Instrukcje
Miód rozpuścić w wodzie w dużej misce i wymieszać z drożdżami. Odstawić mieszaninę na bok, aż drożdże utworzą kremową warstwę na wierzchu, około 15 minut. Wymieszać z solą, 2/3 szklanki oliwy z oliwek i ubite jajka.
Dodawać mąkę 1 szklankę na raz, aż ciasto będzie lekko lepkie, ale nie lepkie mokre.
Obrócić na obsypaną mąką powierzchnię i ugniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 10 minut. Lekko posmaruj miskę, umieść ciasto w misce, przekręć ciasto kilka razy, aby naoliwić powierzchnię, a następnie odstaw do podwojenia w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, około 90 minut.
Aby zrobić bochenki, przebij ciasto i pokrój je na 2 równe kawałki.
Wytnij pierwszy kawałek na 4 równe części. Drugi kawałek odłożyć pod ściereczką, aby zapobiec wyschnięciu podczas plecenia pierwszego bochenka.
Aby splatać pierwszy 4-nitkowy Bochenek, zwiń 4 kawałki ciasta w cienkie liny o szerokości kciuka i długości około 14 cali. Spraw, aby szczyty i dna każdej liny były cieńsze niż obszar środkowy. Uszczypnij wierzchołki 4 lin i wachluj 4 liny, aby się nie dotykały.
Aby wykonać warkocz "under-2, over-1", weź lewą linę i przesuń ją w prawo, aby przejść pod kolejnymi 2 linami, a następnie przesuń ją w lewo, aby przejść z powrotem nad nitką natychmiast po jej lewej stronie. Weź skrajnie prawą nitkę i przesuń ją w lewo i przekrocz ją pod dwoma nitkami po lewej stronie (są już skrzyżowane z poprzednim warkoczem); następnie przesuń ją w prawo, aby natychmiast przejść z powrotem nad nitką w prawo. Powtarzaj, aż 4 nici zostaną splecione ze sobą aż do końca i mocno ściśnij końce. Powtórz kroki, aby opleść drugi bochenek i pozwól plecionym bochenkom wznieść się na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C) i wyłóż blachy do pieczenia papierem do pieczenia.
Zrobić glazurę, ubijając razem mleko, 2 łyżki oliwy z oliwek, białko jaja i cukier w misce.
Posmaruj plecione bochenki glazurą, aby uzyskać błyszczącą skórkę i piecz bochenki na przygotowanych blachach do pieczenia w nagrzanym piekarniku, aż staną się jasnobrązowe, około 30 minut.