Dansk Aebleskiver (Duńskie Pączki)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Dansk Aebleskiver (Duńskie pączki). Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 48 i kosztuje 21 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 47 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, masło, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Naleśniki Duńskie Aebleskiver, Duńskie Kulki Naleśnikowe (Aebleskiver), oraz Duński bochenek i wypiek chleba w Duńskiej piekarni Jo Jo ' s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej elektryczną patelnię aebleskiver zgodnie ze wskazówkami producenta.
Ubić razem jajka, maślankę i masło w misce do miksowania, aż będzie gładkie. Stopniowo ubijać mąkę, sól,cukier, sodę oczyszczoną i kardamon do mieszaniny jaj, aż równomiernie wymieszać i wygładzić.
Łyżka 1 łyżka skracania do każdej filiżanki rozgrzanej patelni i pozostawić do ogrzania oleju.
Wlać ciasto do każdej filiżanki, aż 3/4 pełne. Pozostawić ciasto do gotowania w dolnej części kubka 3 do 4 minut, aż złoty kolor będzie brązowy, a następnie użyj długiego szaszłyka lub igły dziewiarskiej, aby podnieść jedną krawędź i nadać jej obrót o 1/4. Niegotowane ciasto rozleje się do kubka i ugotuje. Kontynuuj podnoszenie i obracanie krawędzi, aż ciasto zostanie całkowicie ugotowane w złocistobrązową kulkę.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.