Cztery Prowincje Brązowy Chleb Sodowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj brązowego chleba sodowego w czterech prowincjach. Ten przepis służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 145 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 26 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odebrać soda oczyszczona, masło, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Brązowy Chleb Sodowy, Brązowy Chleb Sodowy, oraz Irlandzki Brązowy Chleb Sodowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj dwie blachy do pieczenia.
Jajko, maślankę i melasę ubić w misce, aż do równomiernego wymieszania; odstawić na bok. Wymieszać mąkę pszenną, mąkę uniwersalną, otręby, śmietanę z kamienia nazębnego i sodę oczyszczoną w oddzielnej dużej misce i zrobić dobrze w środku.
Wlać mieszaninę maślanki do studni i mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Wmieszać złote rodzynki, następnie obrócić ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść 8 do 10 razy, zanim podzielić na dwie okrągłe kulki.
Umieść kulki na blachach do pieczenia i użyj ostrego noża do cięcia 1/2 cala głębokości x do wierzchołków kulek ciasta.
Posmaruj roztopionym masłem.
Umieść bochenki w nagrzanym piekarniku i zmniejsz temperaturę do 325 stopni F (165 stopni C).
Piec przez 25 do 30 minut, aż złoty kolor będzie brązowy. Owinąć bochenki w lekkie bawełniane ręczniki przez 10 minut po wyjęciu z piekarnika.